Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu", Călăraşi

https://liceusadoveanu.wordpress.com

Succes deosebit la concursul “Odiseea Cugetului”.

Posted by liceusadoveanu pe Martie 15, 2009

Duminica 15  februarie a avut loc etapa republicana a concursului
cicalarasi2“Odiseea Cugetului”. In  acest an Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, din Călăraşi   s-a prezentat la concurs cu 2 echipe, la diferite categorii de virsta.

 Ambele echipe au fost cistigatoare si au sansa ca impreuna cu alte echipe din republica de a reprezenta Republica Moldova la etapa internationala a concursului ce se va desfasura in perioada 22- 27 aprilie, in Slovacia.
“Odiseea Cugetului” se desfasoara anual in Moldova incepind cu anul 1998. Noi nu ne aflam la prima participare la acest concurs, dar pentru prima data avem ocazia ca 2 echipe din Calarasi sa ne reprezinte tara. Aceste echipe sunt Hoty Pies si Sweet Paprika. Concursul se desfasoara in 2 etape.  

            Prima care este pregatita de acasa. Fiecare echipa , care este compousa din 7 membri, are posibilitatea sa isi aleaga una din temele propuse pentru a realiza o mica piesa de teatru in limba engleza dupa anumite rigori, care nu trebuie sa dureze mai mult de 8 minute. Aş vrea sa specific ca toate costumele,, decorul, scenariul sunt munca integral a echipei. Fiind necesar ca acestea sa fie cit mai creative si originale.

Cea de- a doua etapa a concursului este una spontana. La aceasta proba participa doar 5 din membrii echipei. Ei sunt pusi in situatia de a genera cit mai multe idei creative in engleza, pe o anumita tema, intr-un timp cit mai scurt.

La festivalul European participa circa 12 tari. In fiecare an Eurofestivalul este  gazduit de o tara diferita. Moldova agazduit EuroFestivalul in 2005. Anul acesta a venit rindul Slovaciei. Pe perioada Festivalului de organizeaza seri tematice, unde participantii au posibilitatea sa faca cunostinta cu cultura si obiceiurile altor tari. Sint create echipe international formate din 3 echipedin diferite tari. Acestora le este propusa o noua tema , ei avind posibilitatea de a lucra cu copii de aceeasi virsta dar  care vorbesc o limba diferita. Timpul oferit pentru pregatire este de 2 zile, timp in care fiecare echipa isi prezinta performanta care a facut-o cistigatoare la etapa locala. De obicei limbile de lucru sunt engleza, rusa, uneori si limajul semnelor, oricum participantii sunt incurajati sa folosesca diferite metode de intelegere, conteaza doar rezultatul finit.

Vrem sa aducem sincere multumiri directiei liceului, directiei invatamint, tineret si sport pentru sprijinul acordat, parintilor nostri pentru faptul ca investesc in noi si speram sa nu va dezamagim. Plecarea presupune si niste cheltuieli mai costisitoare, de aceeasuntem in cautare de sponsorizari.
Pinzaru Adriana, Dragan Eufrosinia antrenoarele
echipei Hoty Pies si Sweet Paprika

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: