Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu", Călăraşi

https://liceusadoveanu.wordpress.com

Liceenii de la “Sadoveanu” -Campioni Internaţionali ai Eurofestivalului “Odiseea Cugetului 2009″! Bravo!

Posted by liceusadoveanu pe Aprilie 30, 2009

In perioada 22- 26 aprilie, in Patince, Slovacia, a avut loc Festivalul European „Odiseea Cugetului”. Liceul nostru a fost reprezentat de 2 echipe. Acestea fiind Sweet Paprika si Hoty Pies.
„Odiseea Cugetului” este un concurs de creativitate si originalitate. El se desfasoara integral in limba engleza. Initial echipele isi prezinta tema de acasa, apoi sunt supusi unei probe spontane. Tema de acasa reprezinta o mica piesa de teatru in limba engleza, care este realizata dupa anumite rigori. Toate costumele, decorul, scenariul sunt in totalitate munca echipei. La proba spontana echipa trebuie sa gasesca o solutie cit mai creativa in rezolvarea unei problem peopuse de organizatori.
p10601571
In cadrul Festivalului sunt organizate seri tematice, unde participantii au posibilitatea sa faca cunostinta cu cultura si obiceiurile altor tari. In seara nationalitatilor Moldova a interpretat un dans popular, aratind participantilor costumele si obiceiurile noastre.
Echipa Hoty Pies a ocupat locul 1 in concursul echipelor mari, diviziile III- IV. Se aduc multumiri, Consiliului Raional, Primariei Orasului, Directiei Liceului şi doamnei antrenoare Efimia Drăgan pentru sprijinul acordat. In anul viitor festivalul va avea loc in Belarus.

Partea cea mai importanta a Festivalului o reprezinta prezentarile echipelor international. Toate echipele sunt divizate in echipe de cite 3, acestea fiind din diferite tari, vorbind o limba diferita, dar find cam de aceeasi virsta. Echipele internationale trebuie sa pregateasca o noua prezentare, avind la dispozitie doar 2 zile. De obicei limba de comunicare a echipei este engleza sau rusa, dar orice alta metoda prin care echipele se pot intelege este incurajata. Prezentarea finala fiind in limba engleza si toate echipele trebuie sa participle in realizarea ei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: