Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu", Călăraşi

https://liceusadoveanu.wordpress.com

Impresii după spectacol…

Posted by liceusadoveanu pe ianuarie 31, 2011

Ana-Maria Trifan ( Clasa 12 -a ):

Mai întîi de toate, vreau să spun că în această sîmbătă voi merge cu familia la teatru „Satiricus”, atît de puternice şi măreţe au fost trăirile din timpul spectacolului : „Cu bunelu ce facem?”! Alături de colegii de proiect „Alege conştient, alege liber!”, proiect în cadrul campaniei de educaţie electorală în alegerile anticipate ale Parlamentului Republicii Moldova (noiembrie2010), organizată şi susţinută de Centru Naţional de Asigurare şi Informare „Contact”, am avut parte de numeroase momente plăcute. Mai puţin plăcut a fost că ne-am convins de faptul că societatea noastră nu are o cultură politică încă, chiar dacă am trecut deja prin 4campanii electorale, populaţia nu conştientizează cît de importantă este alegerea pe care o fac şi mai ales dacă o fac. Pentru a elimina acest viciu din societate este nevoie să se insiste în organizarea de seminare informative cu implicarea altor persoane. În timpul celor 3 seminare la care am fost prezenţi, sub minunata dirijare a domnului Vasile Cioarec, am reuşit să acumulăm multă informaţie preţioasă şi să conştientizăm responsabilitatea pe care o avem fiecare ca cetăţean. O soluţie foarte bună în mobilizarea şi trezirea societăţii a fost dezbaterea electorală, care a fost o premieră pentru raionul nostru. Toţi cei prezenţi: elevi, studenţi, profesori şi cetăţeni anunţaţi şi invitaţi de noi,voluntarii acestui proiect, au avut ocazia unică de a sta faţă în faţă cu concurenţii electorali şi de a adresa intrebări ale căror răspunsuri le primeau direct.
În fine, a fost ceva minunat, unic, frumos, acel ceva care m- a ajutat să-mi dezvolt multe abilităţi şi toate acestea datorită centrului „Contact”, alături de care am fi foarte fericiţi să ne implicăm şi în alte proiecte! Le mulţumim!

Rodica Gavriliţă ( clasa 12-a ):

“A fost odata ca niciodata o tara in care traiau mosnegi, babe si copii.” O ţară de forma unui suflet în zbucium, în care realitatea si visul erau mult, mult prea îndepărtate una de alta.

Într-o vineri, îmbujoraţi, am mers să urmărim spectacolul “Cu bunelul, ce facem?”, în regia lui Constantin Cheianu. În primele rînduri, parcă emoţia ni s-a transmis mai acut. Priveam ţintă în ochii actorilor şi parcă le puteam zări sufletul de dincolo, măcinaţi cu toţii pe dinăuntru de aceeaşi realitate, pe de o parte şi de alta a scenei eram de fapt toţi actori, ai unei piese poate mai tragice decît cea care s-a jucat la Satiricus. Cu toate că sunt conştientă de evenimentele care au loc în ţara noastră, am avut nevoie să văd acest spectacol, pentru că drama Republicii Moldova este cu atît mai aproape, cînd îţi dedici o oră şi ceva să o studiezi pe îndelete, să laşi să-ţi curgă lacrimile, chiar atunci cînd nu se mai stinge lumina în sală.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: