Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu", Călăraşi

https://liceusadoveanu.wordpress.com

PUBLIKA TV despre BACALAUREAT!

Posted by liceusadoveanu pe februarie 17, 2011

Testele pentru preevaluarea înainte de BAC vor fi distribuite şi verificate chiar de reprezentanţii Agenţiei de Evaluare şi Examinare. Asta în vederea stabilirii gradului de dificultate a acestor probe.

Potrivit Agenţiei, decizia a fost luată astăzi şi mai urmăreşte scopul de a elabora teste de BAC care să aprecieze cunoştinţele reale ale viitorilor absolvenţi.

Pretestarea va avea loc în perioada 15 – 31 martie în mai multe şcoli din ţară. Vor fi examinaţi câte 2000 de elevi, din 22 raioane, la fiecare dintre disciplinele de BAC. Toate cheltuielile pentru elaborarea, multiplicarea probelor, verificarea lor, deplasarea reprezentanţilor Agenţiei în şcoli vor fi achitate din bugetul acesteia.

Până în acest an, testele erau transmise de către Agenţie în formă electronică direcţiilor raionale, de unde ajungeau în şcoli.

Reprezentanţii Agenţiei spun că până acum nu aveau un tablou veridic despre complexitatea testelor. Iar mai mulţi părinţi, elevi, profesori s-au plâns că probele finale pentru BAC au fost prea voluminoase la unele obiecte sau prea complicate la altele. În aceeaşi formulă vor fi examinaţi şi viitorii absolvenţi de gimnaziu şi şcoală generală.

Unii profesori consideră că testele pentru BAC din anii precedenţi au fost prea complicate. La alte obiecte, ca de exemplu, limba română, lucrările au fost prea voluminoase şi elevii nu au reuşit în timp util să îndeplinească toate sarcinile.

Profesorii au unele sugestii pentru cei care elaborează testele pentru BAC şi pretestare în acest an.

Gheorghe Rudic, directorul Centrului de pedagogie modernă din Canada consideră că în Moldova BAC-ul este perceput greşit.

Gheorghe Rudic mai spune că BAC-ul în Moldova seamănă mai mult cu o capcană, decât cu o testare a cunoştinţelor.

În 2010, 30 de mii de absolvenţi au susţinut examene de bacalaureat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: