Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu", Călăraşi

https://liceusadoveanu.wordpress.com

Podul virtual Liceul „M. Sadoveanu” Calaraţi – Gimnaziul Viişoara, Edineţ

Posted by liceusadoveanu pe Martie 29, 2012

Opinii ale elevilor  clasei a VIII-a din

Gimnaziul Viişoara, raionul Edineţ

Această prezentare necesită JavaScript.

   În ziua de joi, 29 martie, 2012 s-a realizat un “Pod virtual” care a apropiat 2 școli: Gimnaziul Viişoara din raionul Edineţ și Liceul “M.Sadoveanu” din or.Călărași. Această activitate a fost implementată în cadrul săptămînii “Hai pe net!”, desfășurată în perioada 26 martie -1 aprilie, anul curent. Astfel, sub egida profesorilor de chimie şi a unui grup de elevi  s-a realizat o videoconferință virtuală între cele 2 școli. Recent, doamna Spătaru Veronica, director adjunct al gimnaziului, ne-a comunicat că acest liceu își are creat propriul blog al școlii. Noi elevii împreuna cu directorul şcolii doamna Spătaru Angela, fiind interesați de acest lucru, am solicitat să se organizeze această conferință. Astfel a fost preluată legătura cu directorul liceului din or.Călărași, domnul Valeriu Gorincioi,care prin intermediul tehnologiilor performante (împătimit de acestea fiind domnul Alexei Gavriliţă, profesor de informatică al liceului), împreună un grup de elevi din liceul pe care îl conduce, au fost foarte amabili şi ne-au împărtăşit practicile lor de succes. Din cele relatate am aflat că fiecare elev îşi are creat blogul personal, beneficiile acestuia fiind reducerea consumului de hîrtie, neadmiterea plagierii, propagarea nonviolenţei etc. Ulterior a fost creat și blogul liceului, unde se postează informații despre succesele, reușitele elevilor, proiectele implementate, acțiunile de voluntariat, dar și despre activitatea școlară și extrașcolară organizată în școală sau chiar în comunitate. Blogul a fost creat pentru a promova imaginea liceului, iar fiecare elev să poată contribui chiar și printr-un mic articol la dezvoltarea acestuia.

  La rîndul nostru,Gimnaziul Viișoara își propune în timpul apropiat să creeze un asemenea blog al școlii, iar cu sfaturile și indiciile care ne-au fost comunicate de colegii noștri, acest lucru va putea fi realizat mult mai ușor.Remarc această activitate ca fiind una special, căci ea ne-a demonstrat încă odată un șir de beneficii a utilizării rațională a internetului, care astăzi a devenit o metodă accesibilă de comunicare. Pe viitor vom prelua și noi practicile liceului referitoare la crearea unui asemenea blog.

Deci,în această zi, după afirmația d.Valeriu Gorincioi, “a fost pusă prima cărămidă” în colaborarea dintre cele 2 școli.

Aducem mulțumiri tuturor celor care au participat la această conferință, îndeosebi Liceului M.Sadoveanu din or.Călărași pentru timpul și amabilitatea acordată .Gimnaziul nostru speră la o colaborare furtunoasă care va aduce beneficii ambelor școli.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: