Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu", Călăraşi

https://liceusadoveanu.wordpress.com

Ministerul Educaţiei a dat startul campaniei “CORUPŢIA OMOARĂ EDUCAŢIA!”

Posted by liceusadoveanu pe mai 11, 2012

Ministerul Educaţiei a lansat astăzi, vineri, 11 mai, o campanie de informare şi responsabilizare anticorupţie, cu genericul “CORUPŢIA OMOARĂ EDUCAŢIA!”
Evenimentul a fost lansat de către Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, care a ţinut un discurs public,în cadrul Academiei de Studii Economice, pentru studenţi, profesori, în care s-a referit la riscurile de corupţie în educaţie, la promovarea ideilor de anti-mită, anti-plagiat şi anti-copiat.
Respectiva acţiune publică presupune informarea, o dată în plus, a grupurilor ţintă: elevi, profesori, părinţi despre faptul că plagiatul, copiatul, mita sînt un real impediment în a obţine studii şi o educaţie de calitate. Aceste fenomene le pot afecta viaţa, studiile, cariera.
În context, pe durata campaniei, vor fi difuzate patru spoturi sociale prin care va fi promovată ideea că e de responsabilitatea şi puterea fiecărui actor educaţional de a lua atitudine adecvată pentru a minimiza fenomenele de corupţie.
Pe durata campaniei, reprezentanţii Ministerului Educaţiei vor întreprinde activităţi de informare în teritoriu, în cadrul instituţiilor de învăţămînt, despre mijloacele de prevenire şi luptă împotriva corupţiei, a plagiatului, a copiatului, despre efectele negative pe care le comportă aceste fenomene şi despre posibilităţile de sesizare şi acţiune împotriva corupţiei.
O linie telefonică stă deja la dispoziţia celor care cunosc cazuri de corupţie în sistemul educaţional şi vor să le raporteze. Numărul 23-46-09, este disponibil zilnic, de luni pînă vineri, între orele 08.00 – 17.00.
De asemenea, pe pagina web a Ministerului Educaţiei va fi dezvoltată o secţiune cu informaţii despre campanie, iar membrii guvernanţelor studenţeşti vor promova mesajul acestei acţiuni prin distribuirea materialelor informaţionale în instituţiile în care învaţă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: