Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu", Călăraşi

https://liceusadoveanu.wordpress.com

Anul de studii a început! Felicitări!

Posted by liceusadoveanu pe Septembrie 3, 2012

Această prezentare necesită JavaScript.

03.09.2012
Mesaj de felicitare din partea Ministrului Educaţiei a Republicii Moldova, Maia Sandu
Dragi elevi,Stimați profesori și părinți,Bine ați revenit la școală!

Dragi elevi, studenţi,

Sperăm ca v-a lipsit școala și sunteți gata de o nouă călătorie pe tărîmul cunoștințelor. Rugămintea noastră, a celor maturi, este sa fiți curioși. Lumea este plină de lucruri interesante care merită a fi explorate și școala este mediul ideal pentru a o face. Experimentați, inovați, creați, și nu vă fie frică să fiți diferiți. Noi, la rândul nostru, ne vom strădui să facem școala un loc în care să mergeți cu plăcere.

Stimați profesori,

Astăzi, probabil mai mult ca niciodată, e nevoie de modernitate în sistemul educațional din Republica Moldova. Avem nevoie de o educație bazată pe standarde înalte, flexibilitate și alegere, predare de calitate, susținută de tehnologiile informaționale și personalizată pentru fiecare elev în parte. Trebuie să trecem de la școala bazată pe asimilarea materiilor la școala bazată pe formarea de competenţe. Aceste sarcini impun schimbarea mentalităților, atitudinilor și metodelor.
Dumneavoastră, dragi profesori, reprezentați cea mai importantă resursă educațională și realizarea tuturor obiectivelor pe care și le propune țara astăzi depind, într-o mare măsură, de contribuția dumneavoastră.

Dragi părinți,

Educația este calea cea mai sigură spre bunăstare. Copiii noștri vor trăi într-o lume și mai complexă și mai competitivă decât cea pe care o cunoaștem noi, o lume, în care cunoștințele și competențele cheie vor determina veniturile și standardele de viață ale oamenilor. Școala de una singură nu poate pregăti copiii pentru acest viitor. Contribuția dumneavoastră este crucială. Este important să ne facem timp pentru educația copiilor dar și să înțelegem că investițiile în cunoștințe și nu în note vor face diferența.

Transformările pe care urmează să le realizăm nu sunt simple și răspunsurile la multe întrebări nu sunt evidente. Doar împreună vom reuși să identificăm soluții și să construim un sistem educațional performant accesibil fiecărui copil.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: