Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu", Călăraşi

https://liceusadoveanu.wordpress.com

Erudit Cafe la Liceul Teoretic ,,Mihail Sadoveanu” din Călăraşi

Posted by liceusadoveanu pe Noiembrie 13, 2012

Această prezentare necesită JavaScript.

Curajul, erudiţia şi spiritul de echipă sunt doar câteva din calităţile pe care concursul Erudit Cafe le-a căutat la elevii Liceului Teoretic ,,Mihail Sadoveanu” din Călăraşi. Competiţia a avut loc la data de 9 noiembrie, ora 14:00, în sala de festivităţi a instituţiei de învăţământ.

Aflat la cea de-a doua ediţie, concursul a fost coordonat de către dna. Elena Gavriliţă, director-adjunct al liceului. Anul acesta au intrat în joc patru clase liceale, iar pentru calificare acestea au avut nevoie de şase puncte. Întrebările puse au provenit din diverse domenii ca : fizică, mitologie, limba română, literatura universală, biologie. Astfel, în prima rundă de joc au intrat echipele Veritas (12U) şi Eschimo (10R), cei din urmă obţinând victoria. În runda a doua,  echipa Panta Rhei (11R) a cedat în faţa echipei Helios (12R). Confruntarea finală avut loc între echipele Eschimo şi Helios, echipa clasei 12R devenind câştigătoarea concursului.

Etapa următoare a competiţiei va fi la nivel raional, iar Liceul Teoretic ,,Mihail Sadoveanu” va fi reprezentat de echipa Helios, clasa 12R. Le urăm mult succes!

Jian Irina, clasa 11U

Din experienţa personală…

 

Vineri, 9 noiembrie 2012, în incinta Liceului nostru, Liceul Teoretic “Mihail Sadoveanu”, a avut loc jocul intelectual Erudit Café, la care am avut onoarea să particip. Participă echipe a cîte 6 elevi.

Aş vrea să vă mărturisesc că nişte emoţii asemănătoare nu prea am avut. Am participat 4 echipe: clasa a X-a “R” cu denumirea “Eskimo”(din care fac parte şi eu), clasa a XI-a “R” cu denumirea “Panta Rhei”, clasa a XII-a “U” cu denumirea “Veritas” şi clasa a XII-a “R”(echipa cîştigătoare), cu denumirea “Helius”. La primul joc, după o tragere la sorţi, au participat echipele din clasa  X-a “R” şi XII-a “U”. Echipa clasei X-a “R” a ieşit învingătoare. Cel de-al doilea joc, respectiv, a fost jucat de  clasele a XI-a şi a XII-a “R”, cîştigînd cea din urmă. Momentul culminant a fost, desigur, finala. Echipa mea era foarte stresată, întrucît echipa clasei a XII-a “R” are în spate performanţe deosebite în cadrul acestui concurs. Totuşi, cum suntem déjà obişnuiţi, am tratat totul cu o oarecare stare de bine şi veselie. Toţi jucătorii erau însă duşi în eroare de întrebările destul de complicate cu răspunsuri ciudat de simple şi evidente. În final, clasa a XII-a “R” a cîştigat cu un punctaj de 6 : 3.

Pentru mine a fost o experienţă deosebită, plină de emoţii plăcute şi fiori de nelinişte. Chiar dacă nu joci mai mult de 10 minute starea pe care ţi-o lasă acest joc nu o pot compara la moment cu o alta. Aş vrea din suflet să se organizeze cît mai curînd jocuri asemănătoare, în care pe lîngă atenţie şi inteligenţă, ne mai este dezvoltat şi spiritul de echipă.

Viorica Gavrilita, clasa 10-a

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: