Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu", Călăraşi

https://liceusadoveanu.wordpress.com

S-au prins de mână la trecerea cu calea ferată: „Vrem să oprim şoferii, să nu facă accidente”

Posted by liceusadoveanu pe noiembrie 26, 2012

În încercarea de a responsabiliza şoferii, dar şi de a atrage atenţia autorităţilor asupra unui fenomen care îndoliază tot mai multe familii, echipa Publika TV a mers, astăzi, la Călăraşi. Acum câteva zile, acolo s-a produs cel mai recent accident la o trecere de cale ferată.

Iată ce au declarat tinerii care au participat la acţiune:

„Prin faptul că ne-am ţinut toţi de mână am atras atenţia că o simplă neatenţie poate răpi viaţa unui om. Dacă noi cât de cât am respecta regulile cred că nu s-ar produce atâtea accidente. Dar dacă s-ar instala şi aceste bariere de protecţie cred că ar fi foarte bine.”

„Mâinile ţinute împreună semnifică unicitate şi putere.  Cel puţin, să le atragem atenţia, să le demonstrăm, să le arătăm că este, totuşi, o problemă cu care ne confruntăm şi trebuie totuşi să o rezolvăm.”

„Cel mai important ar fi o schimbare în mentalitatea oamenilor. Dacă schimbarea nu începe de la noi, cred că nu va avea loc.”

„Cu toţii dorim să avem o societate ordonată, care să respecte regulile de circulaţie. Copiii care au participat aici vor spune despre aceasta părinţilor, vecinilor, prietenilor şi cred că ei vor fi mult mai atenţi.”

„Vrem să oprim şoferii, să nu facă multe accidente. Mulţi oameni mor din cauza accidentelor acestea care se întâmplă.”

Acţiunea are loc în cadrul campaniei lansate de Publika TV „Viaţa are prioritate: Cunoaşte, respectă, implică-te!” continuă. ”

Numai de la începutul lunii, şase oameni au murit în urma a patru accidente produse pe calea ferată. Totodată, în primele şase luni ale anului, în ţară s-au produs peste o mie de accidente rutiere, în urma cărora 152 de oameni au murit, iar alti 1.500 au fost răniti.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: