Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu", Călăraşi

https://liceusadoveanu.wordpress.com

Mesajul Ministrului Educației, Maia Sandu, cu ocazia încheierii anului de studii 2014-2015

Posted by liceusadoveanu pe Mai 30, 2015

Dragi elevi,

Stimați părinți și profesori,

Vă transmit sincere felicitări pentru experiența frumoasă prin care treceți acum. Știu că așteptați cu nerăbdare vacanța, dar sper, totodată, că școala a fost pentru voi un loc al cunoașterii și trăirii autentice și că ați beneficiat de sprijin ori de cîte ori ați avut nevoie. Astăzi nu se încheie decît anul școlar, căci procesul de învățare și descoperire durează întreaga viață.

 

În școală ați avut șansa de a fi ghidați, sprijiniți, direcționați spre a vă organiza, concentra și dezvolta capacitatea de învățare. Acum veți merge cu pas independent și doar de voi depinde unde veți ajunge și cum vă veți construi propria personalitate.

Am încredere că fiecare copil din această țară are un potențial care poate fi crescut și un talent care poate fi descoperit și valorificat. Îi îndemn pe părinți să creadă în copiii lor și să-i sprijine în a-și îndeplini visurile. Le mulțumesc profesorilor care i-au condus pe acest drum uneori anevoios, arătîndu-le prin atitudine ce înseamnă curajul, perseverența, munca și bucuria cunoașterii.

Emoțiile celor care încheie școala sînt de neprețuit, bucurați-vă de momentul de astăzi și înscrieți-l în registrul amintirilor ca pe o primă reușită personală, o încununare a eforturilor depuse în toți acești ani. Adresîndu-mă elevilor care urmează în curînd să susțină examenele de absolvire a gimnaziului și pe cele de bacalaureat, le doresc mult succes și le amintesc că notele nu sînt decît un mic aspect al procesului de învățare, că ce va conta cu adevărat pentru viitor este cunoașterea și bucuria descoperirii. Elevilor care, după o odihnă binemeritată, se vor reîntoarce în școală le doresc să-și crească pe an ce trece încrederea în sine, să devină cît mai activi și să se implice pentru a genera schimbările de care simt că au nevoie. Fiți creativi și entuziaști și profitați de această vîrstă a învățării, în care timpul și energia sînt de partea dvs.

Astăzi finalizați o etapă importantă din dezvoltarea voastră, veți intra în curînd în alte etape și de voi depinde dacă acestea vor fi plictisitoare și irelevante sau semnificative și interesante. Trăiți fiecare eveniment ca pe o experiență de învățare, permiteți-vă să greșiți, căci doar așa veți deveni performanți, analizați informațiile, puneți la îndoială și munciți pentru a afla adevărul și aprofundați în permanență creșterea voastră ca om.

Am trecut cu toții prin școală, am avut profesori pe care i-am îndrăgit și profesori față de care am fost neutri, însă recunoaștem cu toții că școala reprezintă mai mult decît un izvor de informații, că școala schimbă destine. Valorile integrate în școală prin diversele activități și evenimente ne vor ghida întreaga viață. De noi depinde dacă alegem competența, corectitudinea, integritatea, onestitatea pentru a aduce lumii o schimbare spre bine.

Dragi copii, vă doresc cu mare drag să rămîneți mereu curioși, fermi în deciziile luate și responsabili pentru opțiunile făcute.

Va doresc o vară plină de descoperiri, să vă faceți noi prieteni și țineți minte să vă bucurați sufletul cu o carte!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: