Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu", Călăraşi

https://liceusadoveanu.wordpress.com

Fundația Soros-Moldova a premiat profesorii conectați la resursele digitale

Posted by liceusadoveanu pe iunie 13, 2015

digital

Preluat de pe: http://soros.md/event/premii-profesori-resurse-digitale

Fundația Soros-Moldova a premiat profesorii câștigători ai concursului Resurse digitale educaționale pentru Clasele Multimedia, lansat în luna martie curent. 15 cadre didactice s-au învrednicit de premii bănești în valoare totală de 8000 de dolari SUA. De asemenea, școlile ai căror profesori au prezentat la concurs cele mai reușite proiecte didactice vor beneficia de câte o tablă interactivă SmartBoard.

Scopul concursului „Resurse digitale educaționale pentru Clasele Multimedia” a constat în extinderea domeniilor de utilizare a mijloacelor oferite de tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor în procesul de predare-învățare-evaluare din instituţiile de învăţământ general din ţară. Pentru a se înscrie la concurs, profesorii au prezentat un proiect didactic prin care a fost expus modul de utilizare a resurselor digitale elaborate/selectate în cadrul lecțiilor, implementate în Clasele Multimedia.

„Înserarea în procesul de predare-învăţare-evaluare a instrumentelor TIC reprezintă un simbol al modernităţii în educaţie, o evoluție firească a învățământului din R. Moldova în era digitală. Ne-am bucurat de receptivitatea cadrelor didactice pentru a participa în cadrul acestui concurs. Credem că premiile oferite îi vor stimula pe profesori să-și dezvolte în continuare aptitudinile digitale pe care să le aplice în munca de fiecare zi”, a menționat Victor Ursu, directorul executiv al Fundației Soros-Moldova.

Prezentă la festivitatea de premiere, viceministrul în educație, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a salutat ideile bune venite din partea profesorilor, precizând că: „Atât timp cât aveți idei, veți avea și sprijin pentru a le implementa”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: