Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu", Călăraşi

https://liceusadoveanu.wordpress.com

Prin eseuri luptam cu discriminarea!

Posted by liceusadoveanu pe Iulie 28, 2015

sirghi  Maricica Sirghi

Discriminarea este unu lucru din ce in ce mai evident in zilele noastre .Discriminarea reprezinta tratamentul diferentiat aplicat unei persoane in virtutea aparentei reale sau presupuse a acesteia ,la un anumit grup social ; este o legatura strinsa intre aparenta si esenta lucrurilor.
Consider ca discriminarea este o problema majora,inevitabila si de multe ori dureroasa in societatea de astazi .Ducem un razboi continuu cu prejudecati ,ne consideram perfecti ,dar nu putem intelege consecintele adevarare ale discriminarii .De multe ori nu percepem ca suntem oameni vii ,stim ca ne doare cind suntem neglijati ,inlaturati , izolati dar nu incetam sa diferentiem oamenii prin actiuni si comportament . Stim deja ca discriminarea este actiunea prin care unele persoane sunt tratate difert ,dar prin ce sunt ele diferite?Prin faptul ca gindesc diferit?Ca arata diferit?Sau prin simplul motiv ca noi ne consideram mai presus , mai diferiti.?In majoritatea tarilor democratice exista legi impotriva discriminarii ,iar egalitatea de tratament este garantata de Constitutie . Cu toate acestea , fenomenul de discriminare nu dispare ,se multiplica,devenind din ce inc e mai frecventa.pentru noi elevii ,cel mai frecvent tip de discriminare este DISCRIMINAREA SCOLARA.Practica permanentă de discriminare îl face pe copil să caute metode alternative de exprimare emoţională: de la refugiu în fantezii, până la comportamentul antisocial, agresivitate orientată asupra sinelui sau a altor persoane. La fel discriminarea are și consecinţe sociale cu un efect negativ asupra dezvoltării societății în general. Aceastea sunt si  concluziile psihologilor din cadrul studiului discriminării în sistemul şcolar din Republica Moldova.Discriminarea ce se manifestă în cadrul sistemului de învăţământ nu are loc în situaţii excepţionale, ci reprezintă un fenomen sistemic înrădăcinat în modul de funcţionare a sistemului şi în valorile şi normele culturale. Discriminarea cauzează adesea o reacţie în lanţ de dezavantaje pentru copil, scoală şi societatea în general, ducând la disfuncţionalităţi în sistemul de învățământ, la subminarea coeziunii sociale.
In concluzie pot spune ca percepem discriminarea ca un lucru  major, ceea ce defapt este un lucru simplist.O gluma, un cuvint spus fara gindire uce la o afectare morala si spihica.In potriva eforturilor noastre devine tot mai evident ca multe persoane sufera de problema discriminarii .Constientizeaza ca esti om si vrei sa fii tratat ca un om !!!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: