Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu", Călăraşi

https://liceusadoveanu.wordpress.com

Robotica educațională este indispensabilă unei societăți moderne

Posted by liceusadoveanu pe noiembrie 22, 2017

Articol preluat de pe saitul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

Liceul nostru a primit  6  setruri noi de  robotică. Directorul liceului: Valeriu Gorincioi și profesorul de informatică Gavriliță Alexei au participat astazi, 22 noiembrie curent la ceremonia înmânării seturilor date de robotică care a avut loc  la sediul Guvernului Republicii Moldova.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a participat astăzi la ceremonia de înmânare a seturilor de robotică („Lego Mindstorms EV3”, „Lego WeDo”, „Makeblock”, Imprimante 3D) celor 36 de instituții de învățământ selectate în cadrul etapei de extindere a Programului de studiere a roboticii „RoboClub”.

Oficialul a remarcat că odată cu adoptarea atât a Codului Educației, cât și a Strategiei de dezvoltare a educației, care conțin prevederi referitoare la creativitatea și inovațiile în domeniul educației, robotica a devenit indispensabilă unei societăți moderne. „Acest proiect vine să suplinească încă o misiune plenară a noastră, a celor care se ocupă de educația noii generații, și a partenerilor noștri de dezvoltare, de a ne apropia de realitățile secolului XXI, iar aceste realități ne relevă că elevii care absolvă instituțiile de învățământ secundar nu pot fi străini de cele mai elementare cunoștințe de robotică, iar dacă ele mai sunt și aprofundate acest lucru aduce beneficii atât elevilor, cât și societății noastre în dezvoltare continuă”, a declarat doamna ministru.

Totodată, Monica Babuc a apreciat parteneriatul strategic între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și comunitatea donatorilor: „Sunt mândră să spun că am reușit să câștigăm încrederea partenerilor noștri de la USAID și în multiple proiecte din domeniul culturii, de la dezvoltarea industriilor creative până la promovarea și protejarea patrimoniului nostru cultural”.

Programul de studiere a roboticii „RoboClub” a fost lansat în Republica Moldova în martie 2014 cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID), Guvernul Suediei, în parteneriat cu Ministerul Educației și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (ATIC).

În prezent, programul „RoboClub” este implementat în 78 instituții de învățământ din Republica Moldova, dotate cu seturi LEGO MINDSTORMS EV3. Anul acesta 36 de instituții de învățământ au primit câte 3 și 10 seturi de robotică. Instituțiile au fost selectate în bază de concurs, perioada de selecție fiind iulie-august 2017. Concursul de selectare a fost precedat de o serie de 6 instruiri în domeniul predării roboticii, la care au participat 75 de profesori.

Robotica oferă un mod unic de studiere a științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii, totodată inspirându-i pe elevi să urmeze o carieră în aceste domenii. Învățarea roboticii este un proces care permite dezvoltarea creativității, gândirii critice, capacitații de inovare și acumulare a experienței în mai multe domenii și tehnologii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: