Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu", Călăraşi

https://liceusadoveanu.wordpress.com

Impresii dupa Innovation Camp

Posted by liceusadoveanu pe ianuarie 28, 2020

Autor: Dana Simion, clasa 9-b

Pot afirma cu certitudine că am avut parte de una dintre cele mai frumoase, plăcute și interesante experiențe. Evenimentul desfășurat timp de 2 zile, la Chișinău, în incinta Universității Tehnice a Moldovei, a reprezentat o adevărată provocare, scoțând la iveală creativitatea, inteligența, spiritul de echipă, abilitațile de a comunica elocvent în public și capacitatea de a găsi soluții la diverse probleme, într-un timp-record.
În urma acestui eveniment, am constatat că fiecare din noi poate face un mic pas spre schimbări, prin intermediul unor simple idei, care, mai apoi, se pot transforma în veritabile proiecte.
Mi s-a părut foarte interesante cerințele de la noi: să propunem un plan de afacere, care ar stopa migrația, exodul de intelect, în colaborare cu centrul dotat tehnic – Fab Lab, din Chișinău, aproape de UTM, pe care l-am vizitat și Clasa ViItorului. A fost puțin dificil, din moment ce nu aveam experiență și nu am făcut cursuri în domeniul antreprenoriatului. Din fericire, ne-am discurcat fantastic, datorită ingeniozității și muncii pe care am depus-o.
A fost neașteptat și interesant faptul că am format echipe a câte 8 elevi, din diverse raioane ale țării. Nu știam cu cine vom nimeri. Intriga și curiozitatea și-au făcut loc în mințile noastre. Până la urmă, totul a fost minunat.
Sfaturile profesoarei noastre coordonatore – dna Gorincioi Maria, au fost foarte utile. Din partea dumneaei am avut parte de multă susținere și încurajare.
Totodată, evenimentul a însemnat un izvor al cunoștințele căpătate și al lecțiilor de viață desprinse. De la elevii care și-au prezentat cu atâta elocință proiectele, am învățat că trebuie să mă dedic plenar în tot ce fac, să fiu încrezătoare când vorbesc în public și să-mi susțin echipa.
În concluzie, am avut o experiența plăcută, inedită și vastă. Mi-am făcut o mulțime de prieteni, am colaborat, am făcut schimb de idei și am cunoscut persoane importante: mentori, antreprenori, ingineri etc.
Implicați-vă cât mai mult, ieșiți din zona de confort, depășiți-vă fricile, vorbiți în public și demonstrați că un om mic e capabil de schimbări mari!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: